Daniëlle van Deijk

Eigenaar – Coach

Gedreven, zelfstandig, proactief en betrouwbaar. Ik ben ruim 15 jaar ervaren in het coachen en begeleiden van (jong)volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of andere psychiatrische problematiek met een normale tot hoge intelligentie.

Mijn missie:

Ik wil mensen die vastlopen op bepaalde gebieden en hier niet op eigen kracht uit kunnen komen, ondersteunen. Niet door ze afhankelijk te maken, maar door hun eigen innerlijke motor op gang te brengen, waarmee zij zichzelf gaan helpen. Ze zelf laten nadenken over een aanpak of oplossing van een probleem. Gericht op de mogelijkheden van personen en niet de onmogelijkheden.

Ik wil mensen leren weer in zichzelf te geloven, omdat ik er van overtuigd ben, dat wanneer mensen het vertrouwen en het geloof krijgen, dat ze in staat zijn tot ontwikkeling en in staat zijn zelf verantwoordelijkheden te dragen.

Alinde van den Berg

Coach

Mijn naam is Alinde van den Berg, ik ben 48 jaar en woon met man en kinderen in Hoorn. Ik werk sinds 2019 voor Hartstart als coach.

Na mijn HBO-opleiding Personeel & Arbeid ben ik werkzaam geweest in diverse functies die met de ontwikkeling van mensen te maken hebben. In 2008 ben ik met jongeren met autisme gaan werken als studiecoach en dat was vanaf de eerste dag een schot in de roos. Het werken met deze groep jongeren vind ik erg motiverend. Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest bij een zorginstantie, ben ik als zelfstandige verder gegaan. Het is voor mij een grote drijfveer om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de persoon die ik begeleid.

Milou Ruwaard

Coach

Ik ben Milou Ruwaard en werk sinds 2020 met veel plezier voor HartStart.

Ik ben 32 jaar en ik heb met trots mijn HBO-opleiding SPH afgerond, waarna ik vrolijk verder ben gegaan met de ACT basisopleiding.
Toen ik op mijn 18e zelf de diagnose ASS (toen nog Asperger) kreeg, is mijn zoektocht begonnen naar wat dit voor mij, maar ook voor anderen kan betekenen. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan die ik nu, naast mijn eigen ervaring, kan delen met lotgenoten in de hoop dat zij tot meer inzicht te komen.

Voor mijn werk als coach is het belangrijk dat de persoon die tegenover me zit zich gehoord voelt. Écht luisteren is een van mijn kwaliteiten. Ook heb ik een creatief brein die graag zowel binnen als buiten de lijntjes kleurt. Daarnaast heb ik van mensen te horen gekregen dat ik vriendelijk, kalm en authentiek overkom.

Yvonne van der Linde

Coach

Ik ben in 2015 voor mijzelf gestart als Autismevriendelijk Coach en sinds 2018 werk ik ook met veel plezier voor HartStart.

Bij de (levensloop)begeleiding ga ik uit van de mogelijkheden die iemand heeft als persoon. Natuurlijk onderschat ik hierbij de invloed van autisme op het leven niet. Maar ook met de diagnose autisme kan iemand zelf regie houden en zijn talenten ontplooien. Als Autismevriendelijk Coach stimuleer ik iemand inzicht te krijgen in zijn eigen functioneren thuis, tijdens de studie of op het werk. Ik los geen problemen op maar geef de persoon de tools zelf mogelijkheden tot de oplossing te creëren.

In de begeleiding hecht ik veel belang aan maatwerk en zelfregie/zelfredzaamheid. De continuïteit in de begeleiding, zowel in de loop van de tijd als over meerdere levensgebieden, maakt het mogelijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen. Het blijft belangrijk dat er flexibiliteit in de begeleiding is, minder waar het kan, meer als het nodig is.